PREŠAO U NADZORNI ODBOR

Ostavka Galineca na mjesto predsjednika uprave Industrogradnje

29.12.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Josip Galinec podnio je ostavku na dužnost predsjednika Uprave Industrogradnje, a izabran je za člana Nadzornog odbora te tvrtke, navodi se u obavijesti sa održane Glavne skupštine Industrogradnje koju je ta tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi

Na jučerašnjoj Glavnoj skupštini tvrtke, temeljem protuprijedloga dioničara, Galinac je jednoglasno izabran za člana Nadzornog odbora (NO), a prethodno je podnio ostavku na mjesto predsjednika uprave društva.

Nadzorni odbor prihvatio je i ostavku člana Uprave Ivona Pavelića

Uprava je prethodno NO-u prezentirala odluku o aktivnostima na restrukturiranju poslovanja tvrtke u narednih 12-18 mjeseci, a koja predviđa ciljane aktivnosti u tri segmenta - unaprijeđenju građevinske djelatnosti, razvoju kapitalnih projekata i upravljanju fondom nekretnina s ciljem osiguranja uvjeta za održivi nastavak i razvoj ukupnog poslovanja te povećanje vrijednosti kapitala dioničara.

Za svaki od navedenih segmenata tvrtka će imenovati direktore s odgovarajućim znanjima i referencama, a provedbu odluke pratit će NO, navodi se.

Napominje se i kako će dioničari, nakon usvajanja detaljnih planova, o njima biti izviješteni.

Uprava je izvijestila i o zaključenom kreditnom aranžmanu, uz sudjelovanje najvećih dioničara tvrtke, a kojim su osigurana financijska sredstva potrebna za planirane aktivnosti.

Uprava i NO očekuju da će po provedenim i najavljenim promjenama Industrogradnja biti efikasnija u nastavku aktivnosti na realizaciji ranije zacrtanih poslovnih ciljeva.