dobri rezultati

Optima Telekom lani s rastom prihoda od čak 10,5 posto

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 15.02.2019 15:22
  • Objavljeno 15.02.2019 u 15:22
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Optima telekom

Optima Telekom je u odnosu na prethodnu godinu ostvarila za 10,5 posto veći prihod, dok EBITDA (dobit prije poreza, kamata i amortizacije) prije jednokratnih stavki bilježi povećanje od 19,9 posto. Na razini četvrtog kvartala, u usporedbi s prethodnom godinom, Grupa Optima Telekom je poboljšala EBITDA-u prije jednokratnih stavaka za 50,4 posto, priopćili su iz te kompanije

'Ovakav pozitivan završetak poslovnog razdoblja velikim je dijelom rezultat pripajanja H1 Telekoma te ostvarenih sinergijskih učinaka, ali i rasta prihoda od multimedijalnih i internet usluga koje su u fokusu ponude Optima Telekoma', naglašava se u priopćenju.

Povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu najviše je uzrokovano većim prihodima od multimedije za 18,6 posto, te većim prihodima od interneta za 16,3 posto, a upravo ti segmenti su u fokusu ponude Društva.

Zahvaljujući doprinosu prihoda pripojenog H1 Telekoma, ukupni prihodi od telekomunikacijskih usluga u 2018. godini veći su za 7,8 posto u odnosu na prethodnu godinu, a povećanje bilježe i prihodi od javne govorne usluge koji su za 1,1 posto veći u odnosu na prethodnu godinu.

'Veliko mi je zadovoljstvo što mogu reći kako poslovni podaci Grupe Optima Telekom na kraju 2018. i dalje pokazuju dobre rezultate i pozitivne poslovne trendove. U protekloj godini na tržište smo nastavili plasirati inovativna rješenja, poput DUOiPol paketa, a nastavili smo i s ulaganjima u mrežnu infrastrukturu gdje smo značajna sredstva uložili u povećanje vlastite svjetlovodne mreže, posebice na područjima od posebne državne skrbi. I u budućnosti nastavljamo ulagati u optimizaciju i povećanje efikasnosti tvrtke te u kvalitetu svoje usluge kao i proizvoda', izjavio je Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski Telekom

Konsolidirana kapitalna ulaganja u 2018. godini iznosila su 85,4 milijuna kuna. Od toga je 34,7 milijuna kuna uloženo u razvoj pristupne optičke mreže, širenje mreže kolokacija, korisničku opremu za pružanje IPTV i internet usluga rezidencijalnim korisnicima, te opremu za spajanje poslovnih korisnika.

U jezgru mreže uloženo je 8,8 milijunakuna što je pretežno iskorišteno za daljnje proširenje jezgre, dok je 40,2 milijuna kuna uloženo u proširenje usluga korisnicima, priopćili su iz Optima Telekoma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!