smanjenje broja radnika

Oglasilo se Zvečevo o prestanku rada: Restrukturiramo, a ne zatvaramo dio proizvodnje

11.03.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Prehrambena industrija Zvečevo u srijedu je izvijestila o prestanku proizvodnje nekoliko neprofitabilnih proizvoda, napominjući kako se ne radi o zatvaranju dijela proizvodnje nego o restrukturiranju poslovanja koje će dovesti do smanjenja broja radnika

"Uprava društva donijela je odluku o prestanku proizvodnje nekoliko neprofitabilnih proizvoda te se nikako ne radi o zatvaranju dijela proizvodnje kako to navode mediji", navodi se u očitovanju Zvečeva Zagrebačkoj burzi, a vezano uz medijske članke o nastavku restrukturiranja tvrtke.

Ističu kako je Uprava nakon višemjesečne analize svih proizvodnih i poslovnih procesa donijela odluku o procesu restrukturiranja cjelokupnog poslovanja s naglaskom na produktivnost u proizvodnji i drugim neproizvodnim sektorima, što vodi prema proizvodnji s višim stupnjem automatiziranosti i spajanju određenih radnih procesa u neproizvodnim sektorima.

Ovakva poslovna odluka, kako ističu iz tvrtke, u doglednoj budućnosti će dovesti do "smanjenja broja izvršenika na pojedinim radnim mjestima".

Prilikom odlučivanja o prijedlogu odluke za otkaz ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga, Uprava će, kako navode, imati u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni, odnosno da Zvečevo nema mogućnost obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima.

Svi zaposlenici će ostvariti prava koja im pripadaju zbog poslovno uvjetovanog otkaza sukladno Zakonu o radu i pravilniku o radu, poručuju iz Zvečeva.