dobavljači objavili rat

Vidaković pred novinarima poderala nagodbu: Odbijamo Ramljakov plan! Povjerenik: Nema drame

21.12.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Marica Vidaković ispred Udruge dobavljača Agrokora izjavila je kako oni odbijaju nacrt nagodbe predložen od strane izvanredne Uprave te je pred novinarima poderala dokument. Zaprijetila je obustavom robe Konzumu

'To nije smjer koji ćemo podržati. Netko će na popravni. Gospoda neće imati ugodne blagadne. Zaštitit ćemo svoje interese i interese domaće ekonomije', izjavila je Vidaković nakon današnjeg sastanka s povjerenikom Antom Ramljakom.

Upitana u čijem je interesu nagodba, Vidaković je odgovorila da ne želi špekulirati o tome, ali je istaknula da sigurno neće odstupiti od pozicije koju zastupa u Vjerovničkom vijeću.

"Moramo se dogovoriti o pravilima po kojima će se poslovati. Po ovim pravila nećemo raditi. Interes dobavljača jest zaštititi lanac opskrbe. Ovo je jedinstven zakon i ne odnosi se različito na različite vjerovnike", istaknula je Vidaković.

Naglasila je da već danas poslijepodne traže novi sastanak s Ramljakom i njegovim timom.

"Zbog toga što je netko u ovom materijalu prejudicirao da je nagodba gotovo pa riješena, došlo je do ovoga danas", kazala je Vidaković.

  • +10
Vidaković poderala nacrt plana nagodbe za Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

"Ovdje treba još jako puno usuglašavanja i promjena, oni će imati puno posla tijekom blagdana ako to žele predstaviti sudu u siječnju", dodala je Vidaković.

Ponovila je kako ovo što se nudi nije pravedno ni pošteno. 'Sigurno ne bih poderala ovo što sam dobila da se slažemo, i ne bismo se zadržali četiri sata unutra na sastanku. To nije u našem interesu i mi nećemo pristati na to", rekla je prokuristica Kraša.

Ramljak: Nema drame, tek se zauzimaju početne pregovaračke pozicije

Nakon Vidaković pred novinare je stao povjerenik Ramljak.On smatra kako se ništa dramatično ne događa već dobavljači zauzimaju početnu poziciju za pregovore oko nagodbe.

'Obustava robe bi išla samo na njihovu štetu jer vjerovnici su budući vlasnici kompanije', rekao je Ramljak.

  • +5
Izjava za medije nakon sastanka uprave i dobavljača Agrokora Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX