prokuristica kraša

Marica Vidaković: 'Dobavljači Agrokora neće pristati na otpis 60 posto potraživanja'

01.09.2017 u 12:03

Bionic
Reading

'Dobavljači Agrokora neće pristati na otpis 60 posto potraživanja, jer to bi za njih bilo pogubno', rekla je prokuristica Kraša Marica Vidaković

'U ovom trenutku nitko ne može reći koliki će biti prijedlog u samoj nagodbi. Nju će pripremati stručni tim konzultanata koji je za to angažiran, zajedno s Vjerovničkim vijećem i Ramljakom. Ne može doći u obzir to da će dobavljači pristati na otpis 60 posto potraživanja, jer to bi bilo pogubno za sve dobavljače, a ne bi bilo dobro ni za nastavak suradnje s koncernom - puno dobavljača u tom slučaju promijenilo bi svoju odluku i ne bi poslovalo s Agrokorom', rekla je na N1 televiziji Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica koordinacije Agrokorovih dobavljača i proizvođača, odgovarajući na pitanje jesu li točna nagađanja da će dobavljači pristati na otpis 60 posto duga.

  • +43
Sva lica Ante Ramljaka Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Jesu li dobavljači zadovoljni planom isplate, objavljenim jučer? 'U principu, nakon pet mjeseci, koliko traje ovaj proces, možemo reći da su se strasti smirile i da je dio problema iza nas. Slijedi najveći, a to je završavanje procesa i postizanje nagodbe', rekla je Vidaković.

Napomenula je kako je jedan kriterij taj da će svi participirati u identičnom iznosu za sve dobavljače, bez obzira na to jesu li ili nisu potpisali sporazum koji je preduvjet za drugi dio isplate rate. 'Ako je potpisan sporazum i prihvaćeni komercijalni uvjeti prije otvaranja postupka, tada slijedi druga rata, a zbroj isplata trebao bi činiti cirka 40 posto starog duga', rekla je Marica Vidaković.

Kako ćete se odnositi prema starim dugovima, dolazi li u obzir otpis potraživanja? 'Ako se pita dobavljače, nema mjesta otpisu. Međutim ovo je život, ovo su izazovi s kojima ćemo se sigurno susresti i realno je očekivati da će u nagodbi biti otpis dijela duga. Znat ćemo svoje uvjete predstaviti i Ramljaku i Vjerovničkom vijeću', poručila je Vidaković.