U ZNAK PROTESTA

Obiteljski liječnici neće naplaćivati participaciju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.12.2008 15:18
  • Objavljeno 30.12.2008 u 14:50
liječnik

liječnik

Izvor: Shutter stock / Autor: -

Liječnici obiteljske medicine od 1. siječnja neće naplaćivati participaciju predviđenu novim zakonom o reformi zdravstva koji stupa na snagu s prvim danom 2009. godine

To je odraz nezadovoljstva liječnika obiteljske medicine i želja da se privoli ministar da razmotri sve uvjete provedbe reforme koji se odnose na pružanje te vrste zdravstvene zaštite, poručila je to Ida Šita ispred koordinacije hrvatskih obiteljskih liječnika, piše Večernji list.

Nezadovoljni provedbom novoga zakona o reformi zdravstva koja se odnosi na obiteljsku medicinu, predstavnici obiteljskih liječnika predvođeni Marijom Malnarom, nasilno su, praćeni fotoreporterima i objektivima kamera, ušli na današnju sjednicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na kojoj je bio i resorni ministar Milinović.

Prije ulaska na sjednicu Upravnog vijeća Malnar je izjavio da je zakon reket na liječnike i pacijente te da obiteljska medicina ne želi zdravstvenu zaštitu pacijenata svoditi na minimum kako bi ostvarila prihod.

Ministar Milinović odgovorio je obiteljskim liječnicima i javnosti da u 2009. godini neće biti nikakvih poremećaja niti u primarnoj niti u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti zbog provedbe reforme. 'Naredna godina za nas je stabilizacijska godina u kojoj kreće reforma kojom ćemo smanjiti liste čekanja', poručio je Milinović. Od svih koji pak imaju prigovore na njenu provedbu ministar očekuje da sjednu za stol i uspješno riješe probleme, a nikako prepucavanjem preko leđa pacijenata.

Ako se ne saslušaju njihovi zahtjevi, liječnici obiteljske medicine spremni su na prosvjede

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi