liquid

Novi proboj: Hakeri s vodeće japanske burze kriptovaluta pokrali 100 milijuna dolara

20.08.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Vodeća japanska burza kriptovalute Liquid našla se na udaru hakerskog napada, a prve procjene govore da je iz nje pokradeno 100 milijuna dolara

Liqud je na Twitteru objavio kako su računi korisnika i njihova imovina 'kompromitirani'.

U Liquidu dodaju da svu imovinu koja nije pokradena prebacuju u tzv. 'hladne kripto novčanike' kako bi bila sigurna od hakera.

'Topli' novčanici su oni koji su dostupni preko interneta kako bi korisnicima uvijek bili na raspolaganju dok 'hladni novčanici' nisu spojeni na internet, teže im se pristupa ali korisnici ne mogu do svojeg kriptonovca.

Druga je to velika krađa kriptovaluta ovog mjeseca nakon što su hakeri prije deset dana probili zaštitu na Poly Networku i otuđili oko 600 milijuna dolara.

Nakon što su hakeri ukrali novac, počeli su ga slati na razne druge adrese kriptovaluta. Istraživači sigurnosne tvrtke SlowMist rekli su da je kriptovaluta u vrijednosti od više od 610 milijuna dolara prenesena na tri različite adrese.

Poly Network je pozvao mjenjačnice kriptovaluta da spomenute tokene koje dolaze s adresa povezanih s hakerima stavi na "crnu listu".