JAKOVININA OSTAVŠTINA

Novac za poljoprivredu dobili pogrebna tvrtka i servis za vatrogasne aparate

20.02.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Potpore namijenjene svinjogojcima i peradarima dobili su pogrebno poduzeće, servis vatrogasnih aparata, tvrtke s nula ili jednim zaposlenim, piše Večernji list. Radi se o drugom natječaju za mjeru Programa ruralnog razvoja koji je raspisao bivši ministar Tihomir Jakovina

Na natječaj težak 83,7 milijuna kuna javilo se 80 tvrtki, među i njima poznate kompanije kao što su Vindijina Koka, Vrana i Valipile, ali samo ih je osam zadovoljilo uvjete natječaja i to redom nepoznata poduzeća.

Prva na privremenoj listi rang – listi je Veterinarska ambulanta Martes s 10 zaposlenih, prihodima od 5,6 te dugovima od 6,5 milijuna kuna u 2015. Njezinom bivšem vlasnik, sada samo članu Uprave Mirku Ervačiću bivši ministar Davor Romić je na prošlom natječaju uskratio isplatu 75 milijuna kuna zbog 'umjetno stvorenih uvjeta', piše Večernji list

Drugoplasiranom Monexu iz Županje osnovna djelatnost je servisiranje i prodaja vatrogasnih aparata. Slijedi tvrtka Inaporc nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Krešimira Kuterovca bez i jednog zaposlenog.

Među dobitnicima je tvrtka Kurešić, pogrebne usluge i cvjećarnica, čiji je vlasnik Vladimir Kurešić za Večernji list izjavio kako od 2003. proizvodi tovne piliće, godišnje 16.000 komada, te planira modernizaciju i širenje.