U LUMINIJU PRVI HIPERMARKET

Nordijski B-Hyper ulazi na hrvatsko tržište

10.05.2012 u 15:39

Bionic
Reading

U trgovačkom centru Lumini, smještenom u kneginečkoj poduzetničkoj zoni kod južnog ulaza u Varaždin, otvoren je B Hyper, prvi hipermarket nordijskih investitora u Hrvatskoj

Na površini od pet tisuća četvornih metara, novotvoreni hipermarket nudi čak 30 tisuća artikala, po čemu je najveći prehrambeni maloprodajni prostor na području sjeverozapadne Hrvatske. Riječ je o prvom prodajnom objektu pod markom B Hyper koji se prostire na više od 5.000 četvornih metara. B-Hyper je u njega uložio više od pet milijuna eura.

'Imamo respekta prema konkurenciji koja je prilična na hrvatskom tržištu, ali ima prostora i za druge profesionalce. Stoga smo otvorili primjereni prodajni prostor nakon dvadesetogodišnjeg iskustva u upravljanju s više od 200 supermarketa i hipemarketa na području skandinavsko-baltičke regije koji posluju u sastavu različitih trgovačkih lanaca. Vjerujem da će već otvorenje B Hypera ukazivati na njegovu svjetlu budućnost', istaknuo je Knut Kvisvik, predsjednik Uprave letonskog B Retaila, vlasnika B Hypera, objašnjavajući razlog dolaska u Hrvatsku.

Zahvaljujući otvorenju hipermarketa, do posla je došlo 107 zaposlenika, što je najveći broj novih radnih mjesta ove godine u Varaždinskoj županiji. Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec na čijem se području nalazi B Hyper i centar Lumini, zahvalio se investitorima na vrijednom ulaganju te naglasio da ovim otvaranjem Poduzetnička zona Kneginec zapošljava više od 1000 osoba, čime su opravdani napori i financijska ulaganja Općine Gornji Kneginec u razvoj poduzetničke infrastrukture.