digitalne inovacije

Stiglo je doba u kojem više nećete paničariti kad vas policija zaustavi. Evo zašto!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bez obzira na iskustvo za volanom, vozački život sadrži i niz manje ili više stresnih momenata. Među njih svakako spada i rečenica "Dokumente molim" pri zaustavljanju od strane prometne policije. Posljedično panično prekopavanje ladica i pretinaca u automobilu ne može se opisati kao ugodno iskustvo

Nasreću, digitalne inovacije mnoge su nam slične nelagode svakodnevice učinile lakšim i jednostavnijim, pa tako i ovu. U zadnje dvije godine, naše najveće i najstarije osiguravajuće društvo, Croatia osiguranje, digitaliziralo je brojne svoje procese, od kupnje police do prijave štete, a jedan od najpopularnijih rezultata digitalizacije su digitalne police osiguranja vozila.

Digitalne police vrijede jednako kao i fizičke

Umjesto da fizičku policu spremate u neki od pretinaca u automobilu koji je, kada ga trebate, iz nekog razloga posebno teško pronaći, digitalna polica pri kupnji obveznog auto ili kasko osiguranja stiže na vaš mail, gdje je možete pohraniti i uvijek imati dostupnu u samo par klikova na vašem pametnom telefonu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

I ne brinite, digitalna polica je validna i važeća jednako kao i papirnata. Uz primjenu članka 6. Zakona o obveznim osiguranjima, kojim je propisano da vozač za vrijeme uporabe prijevoznog sredstva u prometu mora imati policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju, posebno je istaknuta uputa Ministarstva unutarnjih poslova prema kojoj su neki od mogućih dokaza o sklopljenom ugovoru osiguranju i: "Važeća prometna dozvola (s ovjerenim produljenjem) te važeći znak/naljepnica kojim se označava rok važenja tehničkog pregleda ili elektronički ispis police osiguranja od automobilske odgovornosti".

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Niz drugih insurtech inovacija

Digitalne police osiguranja vozila dostupne su klijentima Croatia osiguranja već dvije godine, a standardno ih nudi i Croatijino LAQO osiguranje, prvo 100% digitalno osiguranje vozila u Hrvatskoj. Uz digitalne police, LAQO je na hrvatskom tržištu predstavilo i niz drugih inovacija na području tehnologije osiguranja, poput LaqoPrevent programa kroz koji mogu pratiti kako voze, učiti i ispravljati greške te potpuno digitalizirane procese kupnje i prijave štete bez ikakve papirologije.

Više saznajte na Croatia osiguranje i LAQO stranicama.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Croatia Osiguranjem u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!