HEP NA ČEKANJU

Nema pojeftinjenja struje jer je šef HERA-e na godišnjem?

tomislav jureković

tomislav jureković

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Da je kojim slučajem Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na svojoj posljednjoj sjednici održanoj 31. srpnja prihvatilo zahtjev HEP -a za smanjenje cijene struje, već ovih dana cijela bi se Hrvatska radovala smanjenju mjesečnih računa između 6 i 7 posto, piše Jutarnji list

Upravno vijeće, međutim, o tome ni mjesec dana otkako je HEP poslao zahtjev još nije raspravljalo.

A kako je predsjednik Vijeća Tomislav Jureković u međuvremenu otišao na godišnji odmor, čini se da će točno 2,1 milijun Hrvata koji se nalaze u sustavu HEP-a, morati još malo pričekati.

U agenciji tvrde da je glavni razlog to što 'još uvijek ne postoje potrebni preduvjeti za odlučivanje o tom zahtjevu'.

Iz HEP-a kažu da je upravo Jureković kao predsjednik Upravnog vijeća donio odluku da zahtjev ne bude na dnevnom redu sjednice, zadnje uoči njegova godišnjeg odmora.

'Bez obzira ne prirodu te odluke odnosno radi li se o formalnom odbijanju ili ignoriranju HEP-ova zahtjeva, naša je tvrtka dovedena u položaj u kojem može samo čekati. Sada bi se priča mogla otegnuti još mjesecima. Na taj je način ova agencija onemogućila HEP-u da donosi strateške odluke o cijenama u reakciji na poteze konkurencije. A i potrošači će još mjesecima plaćati skuplju struju, što bi ih naposljetku moglo motivirati da HEP zamjene nekom od konkurentskih tvrtki', rekli su za Jutarnji list iz HEP-a.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!