banka odgovorila Lovrinoviću:

'Nema govora o tihoj privatizaciji, država ostaje vlasnik HPB-a'

16.01.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Nakon izjave saborskog zastupnika stranke Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića o pripremama za tihu privatizaciju i prodaju Hrvatske poštanske banke strancima, iz banke ga podsjećaju kako se banka treba dokapitalizirati zbog granične adekvatnosti kapitala te je od početka procesa prvi uvjet da država ostane njen većinski vlasnik

'Hrvatska poštanska banka zaustavila je rast krajem 2016. zbog granične adekvatnosti kapitala od kada se predlaže njena dokapitalizacija. Od početka je prvi uvjet za dokapitalizaciju da RH ostane većinski vlasnik', priopćeno je iz banke. 

'Nije riječ o tihoj privatizaciji niti je Uprava HPB-a dobila nalog u tom smjeru, nego o pokušaju dokapitalizacije u kojem mogu sudjelovati svi kvalificirani ulagatelji kako bi se omogućio daljnji razvoj i rast banke. Prvenstveno se računa na postojeće dioničare od kojih je najveći Hrvatska', dodaju iz banke koju vodi Tomislav Vuić. 

Lovrinović  je u subotu rekao  novinarima da je smisao tihe i zakulisne privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB) preuzimanje Jadranske banke iz Šibenika koja se našla u velikim problemima, a postala je poznata zbog kreditiranja koncerna Agrokor.

'Najopasnije za budućnost HPB-a je što su njeni čelnici dobili zadatak da je pripreme za privatizaciju i to novcem umirovljenika i građana koji uplaćuju novac za mirovine', rekao je Lovrinović 

  • +9
Konferencija za medije stranke Promijenimo Hrvatsku o predaji HPB-a Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL