tržište kapitala

Nedostatak pozitivnih iznenađenja te generalno dosta mlaki rezultati kompanija obilježili dan na burzi

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kvartalni rezultati kompanija su u punom zamahu na domaćem tržištu kapitala te su obilježili kretanja na burzi. Međutim, nedostatak pozitivnih iznenađenja te generalno dosta mlaki rezultati, donijeli su ipak blage prodajne pritiske

CROBEX je pao 0,7 posto, ali se zadržao neznatno iznad psihološke granice od 2000 bodova, a uži indeks CROBEX10 je zaključio 0,5 posto u crvenom. Svi su sektori bili u minusu, a najviše je stradao građevinski sektor čiji je indeks zaključio dan s gubitkom od 2,9 posto.

Likvidnost je bila solidna, čak 12,8 milijuna kuna u redovnom trgovanju, što je najviše u zadnja dva tjedna. Čak je četiri milijunaša bilo u trgovanju, pri čemu je iznenadila dionica Liburnia Riviera Hotela koja je zauzela prvo mjesto po likvidnosti s 2,2 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,9 posto. Slijedi dionica HT-a sa 1,9 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,3 posto.

Dionice Kraša i povlaštena dionica Adrisa prikupile su svaka po 1,7 milijuna kuna prometa, uz stagnaciju cijene. Gubitnik dana je bila dionica Viktora Lenca sa padom cijene od 12,5 posto, a slijede Hotel Haludovo i Tehnika sa 10 posto i 8,8 posto minusa.

Na strani dobitnika najveći porast cijene je upisala dionica Koke sa skokom od 13,6 posto, a od likvidnijih dionica Petrokemija koja je uzletjela 7,8 posto.

Dobitnik dana Petrokemija +7,83% 62,00

Gubitnik dana Viktor Lenac -12,50% 7,00

CROBEX -0,74% 2.002,26

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!