tržište kapitala

Nastavak burzovnog oporavka unatoč niskom prometu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Na hrvatskom tržištu kapitala u utorak se trgovalo po sličnom obrascu kao i dan ranije – vrijednost dioničkih indeksa je porasla, dok je ostvareni promet ostao vrlo skroman.

Indeks CROBEX nastavio je s oporavkom nakon osjetnog pada protekli tjedan te upisao svoj treći uzastopni dobitak. U utorak mu se vrijednost povećala za dodatnih 1,06 posto te je zaključio na 1.621,55 bodova, a vrijednost mu je konzistentno jačala kako je dan odmicao. Indeks blue chip dionica CROBEX10 je porastao još i više, za 1,44 posto, a dobitke su uknjižili i svi drugi dionički indeksi, osim indeksa građevinskog sektora CROBEXkonstrukt, koji je oslabio za 0,61 posto.

Likvidnost tržišta ostala je na vrlo niskim razinama, karakteristično ljetnom razdoblju, te je ukupni dionički promet iznosio 3,7 milijuna kuna, tek neznatno više nego dan ranije. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su ostvarile promet od gotovo 700 tisuća kuna te porasle za 2,48 posto na 1.240,00 kuna, a slijedile su ih povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 664 tisuće kuna ojačale za 2,70 posto.

Većina drugih najaktivnijih izdanja također je bilježila pozitivne pomake, pri čemu se ističu dionice Atlantske plovidbe s dobitkom većim od tri posto, dionice Valamar Riviere i instituta IGH su porasle nešto manje od dva posto, dok su Arena Hospitality Group i AD Plastik poskupili za oko jedan i pol posto. S druge strane, gubitkom su se izdvojile dionice Đuro Đaković Grupe, koje su potonule 6,71 posto, dok su Dalekovod i Ingra izgubili 1,95 posto, odnosno 1,82 posto.

Dobitnik dana Petrokemija +7,45% 75,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -6,71% 2,78

CROBEX +1,06% 1.621,55

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!