Brigada

Najnagrađivanija domaća agencija osvojila dvije prestižne ICONIC Awards nagrade

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 23.09.2022 21:40
  • Objavljeno 23.09.2022 u 21:40
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Domagoj Blazevic

Najnagrađivanija domaća agencija Brigada otvorila je novu sezonu prestižnih međunarodnih nagrada za dizajn i arhitekturu, i to s dvije ICONIC AWARDS nagrade koje dodjeljuje German Design Council.

„ICONIC AWARDS: Innovative Architecture“ nagrađuje najbolje ideje i projekte iz područja arhitekture i dizajna interijera. Tako je Brigada nagrađena za novi koncept uređenja poslovnice KentBanke u Zagrebu, koji je osmislila i implementirala temeljem istraživanja i upoznavanja s posebnostima, sličnostima i razlikama između turskog i hrvatskog načina poslovanja. Rezultat ovih saznanja je koncept koji potiče osobniji pristup bankarstvu.

Poslovnica KentBanke tako je postala mjesto interakcije i povezivanja, odnosno klub koji malim i srednjim poduzećima i poduzetnicima omogućuje razvoj, praćenje financija, kao i pomoć u razvoju poslovanja te stjecanju novih ideja.

Drugi projekt Brigade nagrađen prestižnom ICONIC AWARDS nagradom je dizajn interijera lobija i showrooma u sjedištu tvrtke Mondi u Beču, u suradnji s partnerima Responsive Spaces i Startaparat. „Papir gdje je moguće, plastika kada je korisno“, glavna je ideja pri uređenju ovog uredskog prostora koji svojim dizajnom promovira održivost.

„Drago nam je da smo s dvije nove vrijedne međunarodne nagrade potvrdili status najnagrađivanije domaće agencije za dizajn i arhitekturu. One su nam ujedno i potvrda da svoj posao radimo na najbolji mogući i jedini ispravan način, a to je da iza svakog koncepta uređenja prostora mora biti zaokružena priča temeljena na istraživanju i upoznavanju potreba i osjećaja korisnika tog prostora. Upravo zato uvijek naglašavamo da se Brigada ne bavi samo dizajnom interijera, već kreiranjem doživljaja i stvaranjem rješenja koja moraju uskladiti estetiku i vrijednosti branda te postići željene rezultate“, istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

Uz ICONIC AWARDS nagrade, u svojoj riznici Brigada čuva niz drugih vrijednih međunarodnih nagrada kao što su Red Dot, IIDA Design Excellence Award, German Design Award i BigSEE Interior Design Award.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!