POSLOVNE APLIKACIJE

Najbolje cloud usluge za mala i srednja poduzeća

Cloud-usluge-tportal

Cloud-usluge-tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: BizIT

Poslovne aplikacije u cloudu su napravile pravi boom u iskoraku prema modernijem poslovanju malih i srednjih poduzeća. Uz pomoć ovih usluga tvrtke ostvaruju velike benefite jer postaju produktivnije i uspješnije u upravljanju projektima i resursima, a njihovi podaci ostaju sigurni

No, daleko najkorisnija prednost ovih usluga za poduzeća i zaposlenike jest što uz pomoć clouda možete raditi od bilo gdje i bilo kada. Fleksibilnost pri radu je važna za brojne branše poput turizma, ugostiteljstva i sl. U te segmente poslovanja se cloud savršeno uklopio jer omogućuje nesmetano upravljanje dokumentima i zadacima.

U jednom američkom istraživanju čak 74% anketiranih kompanija izjavilo je kako koristi cloud usluge u svome poslovanju. Cloud computing je u 2015. na prvome mjestu prioriteta u poslovanju malih i srednjih poduzeća.

Stoga, kako biste unaprijedili svoje poslovanje i bili spremni na sve poslovne izazove poslovanja u 21. stoljeću, odabrali smo za vas esencijalne cloud usluge koje jednostavno morate isprobati i implementirati u svome poduzeću.

DocuSign
Uštedite na vremenu i ne ostavljajte dokumente za potpis tek kada dođete u ured. Jednostavno potpisujte dokumente ePotpisom! Naime, DocuSign cloud aplikacija se koristi u 188 zemalja svijeta, a koristi je preko 50 milijuna korisnika iz. Kako to funkcionira? Uploadate dokument u cloud servis (pr. Dropbox, Google Drive ili sl.), dodate imena i email adrese potpisnika te im pošaljete dokument na digitalni potpis. Na taj način se ne treba ići od ureda do ureda ili nekoga čekati za potpis jer sustav savršeno pamti unose te svaki unos vrijedi kao pravi potpis. Cijeli proces potpisivanja dokumenata postaje neizmjerno lakši.

Cloud Storage

Svaka tvrtka bori se s rastućom količinom arhive. A da su sve te datoteke smještene u oblaku vašim mukama bio bi kraj. Tu na scenu stupa Cloud Storage u kojem možete pohraniti datoteke, a kojima mogu pristupati svi zaposlenici kojima želite dati pristup. Ukoliko npr. nekom timu za projekt zatreba određena datoteka možete je jednostavno pronaći i podijeliti s njima putem linka.

Office 365

Kao što smo spomenuli, glavna prednost kod cloud usluga je u fleksibilnosti. A upravo je Office 365 primjer takve unaprijeđene klasične uredske aplikacije. Naime, aplikacije poput Worda, PowerPointa te Excela možete koristiti i dijeliti s kolegama u cloudu, a možete im pristupati od kuće, s tableta ili smartphonea. Znači, niste više striktno vezani uz ured, niti trebate USB stick ili hard disk da biste imali pristup dokumentima na radite. U svoj Office 365 račun spojite se putem interneta i svi dokumenti su ažurirani.

Ostale usluge potražite u nastavku na BizIT.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!