DOBIT VEĆA OD 150 MIL. DOLARA

Najbolja godina Atlantske plovidbe

15.12.2008 u 14:15

Bionic
Reading

Godina 2008. po ostvarenim financijskim rezultatima bit će najbolja godina u povijesti poslovanja dubrovačke brodarske tvrtke Atlantska plovidba, kazao je u ponedjeljak predsjednik Uprave te tvrtke Ante Jerković.

Do kraja godine očekuje se dobit veća od 150 milijuna dolara. Na kraju listopada ove godine zabilježena je dobit od 158 milijuna dolara, od toga 151 milijun USD u pomorskom sektoru, no zbog krize očekuje se da će ta dobit na kraju godine biti nešto manja, rekao je Jerković.

Govoreći o prognozama za 2009. predsjednik Uprave Atlantske plovidbe kazao je kako se, ako vozarine ostanu na sadašnjoj razini, očekuje gubitak od 30 milijuna dolara

Kad su u pitanju investicije u obnovu flote istaknuto je kako se u Vijetnamu trenutačno grade tri nova broda, te da se planira izgradnja još pet novih velikih brodova.

Od ostalih tvrtki, koje posluju u sastavu Atlantske plovidbe, istaknuto je da će zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines godinu završiti s pozitivnom nulom, Hotel Lapad će zbog investicija u rekonstrukciji godinu završiti s gubitkom, dok su hoteli Hilton Imperial i Putnička agencija Atlant poslovali u ovoj godini s dobrim rezultatima.