tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi ponovno u zelenom, Atlanska plovidba u fokusu investitora

Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Péter Gudella / Panthermedia / Profimedia

Nakon tri uzastopna dana pada, domaće tržište kapitala se u petak vratilo u zeleni teritorij, dionički indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost oslabila u odsutnosti blok transakcija iz prethodnog radnog dana

Indeks CROBEX je ojačao 0,1 posto na 1.994,3 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ostao gotovo nepromijenjen, a širi tržišni indeks CROBEXplus je dobio 0,5 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa, jedini na udaru je bio indeks industrijskog sektora, koji je oslabio 0,5 posto. S druge strane najviše je profitirao indeks transportnog sektora, koji je uzletio 3,5 posto, te time povratio izgubljenu vrijednost iz prethodnih dana trgovanja.

Ukupno je protrgovano oko 5 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu ulagača se našla dionica Atlanske plovidbe, koja je na prometu od 1,2 milijuna kuna prekinula seriju pada i uzletjela 6,7 posto čime je osvojila i titulu dobitnika dana. Dobar dan među likvidnijim izdanjima su imale i dionice Ingre i Agram banke, obje s dobicima od 6,3 posto.

Među glavnim gubitnicima dana se našla dionica Granolia, čija je vrijednost potonula 17,2 posto, a slijede ju dionice Luka Ploče i Institut IGH, koje su oslabile redom 3,2 posto i 2,2 posto, ali na znatno skromnijim prometima.

Dobitnik dana Atlanska plovidba +6,74% 380,00

Gubitnik dana Granolio -17,21% 20,20

CROBEX +0,12% 1.994,26

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!