četverogodišnji mandat

Nadzorni odbor potvrdio novu Upravu Mercatora, evo tko će sjediti u njoj

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 10.06.2021 12:43
  • Objavljeno 10.06.2021 u 12:43
Uprava Mercatora: Igor Mamuza, Draga Cukjati, Tomislav Čizmić

Uprava Mercatora: Igor Mamuza, Draga Cukjati, Tomislav Čizmić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mercator

Nadzorni odbor Grupe Mercator potvrdio je novi mandat Uprave Mercatora. Tomislav Čizmić, kao predsjednik Uprave te Draga Cukjati i Igor Mamuza, kao članovi Uprave, dobili su novi četverogodišnji mandat.

Fabris Peruško, član nadzornog odbora Mercatora i član uprave i glavni izvršni direktor grupe Fortenova, naglasio je: 'Novi mandat Uprave Mercatora s jedne je strane priznanje Upravi da je Mercator postigao ključne strateške ciljeve u posljednje četiri godine, a s druge strane jamči kontinuitet Mercatorovog upravljanja i stabilnosti. Prelaskom u Fortenovu, Mercator je postao dio najveće maloprodajne mreže u regiji, koja će i dalje raditi u interesu zaposlenika i dobavljača, a posebno kupaca. Odvažne ciljeve koje smo si postavili postići ćemo razmjenom najboljih praksi, uspješnim prilagođavanjem brzim promjenama na tržištima te ulaganjem u prodajnu mrežu i profesionalni razvoj naših zaposlenika.'

'U ime Uprave želim zahvaliti gospodinu Perušku i cijelom Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju. Fortenova i Mercator započet će novi investicijski ciklus koji će zajamčiti daljnji uspješni razvoj Mercatora, a time i slovenskih dobavljača. Nova ulaganja bit će namijenjena prvenstveno izgradnji novog distribucijskog centra u Ljubljani, obnovi i proširenju prodajne mreže i digitalizaciji poslovanja. Također, nova ulaganja imat će pozitivan utjecaj na poslovnu učinkovitost Mercatora', rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora.