NEGATIVNO POSLOVANJE

Nadzorni odbor Aluminija razriješio direktora tvornice

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 03.12.2010 20:20
  • Objavljeno 03.12.2010 u 20:20
Aluminij Mostar

Aluminij Mostar

Izvor: Pixsell / Autor: Stojan Lasić

Nadzorni odbor mostarskog Aluminija razriješio je direktora Ivu Lasića zbog dvogodišnjeg negativnog poslovanja mostarske tvornice i neriješenih problema s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) i Lukom Ploče, te za vršitelja dužnosti direktora te tvrtke na razdoblje od šest mjeseci imenovao Ivu Bradvicu, objavljeno je danas iz Aluminija

Razrješenje čelnoga čovjeka Aluminija članovi Nadzornog odbora obrazložili su činjenicom da Aluminij već dvije godine posluje kao gubitaš.

'Na strateškomu planu stvari se ne popravljaju, naprotiv, pa tako još uvijek nije riješen problem nabavke struje, napose s Republikom Hrvatskom, također nije otklonjen niz problema s Lukom Ploče, a poglavito nije niti uočen niti riješen problem rezanja i smanjenja troškova, za što postoji još jako veliki prostor i potreba', navodi se u priopćenju Nadzornog odbora mostarskog Aluminija.

Ocijenjeno je i da kontakti s institucijama države BiH cjelokupno proteklo vrijeme stagniraju.

Zbog toga je NO Aluminija na mjesto vršitelja dužnosti direktora imenovao Ivu Bradvicu, dosadašnjeg izvršnog direktora za pravne, kadrovske i zajedničke poslove Aluminija, na razdoblje od šest mjeseci do imenovanja stalnih članova Uprave.

Iz mostarskog Aluminija ranije su objavili da će i ovu poslovnu godinu završiti s financijskim gubitkom zbog stanja na svjetskom tržištu u metalnoj industriji te nepovoljnih cijena električne energije, a u 2011. očekuju oporavak budući su potkraj godine ponovno pokrenuli sve proizvodne pogone u tvornici.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) raskinula je prije nekoliko mjeseci trojni ugovor s Aluminijem i Tvornicom lakih metala iz Šibenika navodeći da je štetan za HEP.

Nakon što su prošle godine ugasili 64 elektrolitične ćelije u sklopu mjera smanjenja gubitaka, u Aluminiju su tijekom listopada pokrenuli svih 256 ćelija, pa očekuju da će se 2011. vratiti na godišnju proizvodnju od 130.000 tisuća tona primarnog aluminija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi