novi preokret

Prodaja Twittera je opet u igri: Musk ponudio 54,20 dolara po dionici, Twitter prihvatio

04.10.2022 u 19:02

Bionic
Reading

Elon Musk predložio je da kupi Twitter Inc. po izvornoj ponuđenoj cijeni od 54,20 dolara po dionici, objavio je Bloomberg News. Kasnije su se i oglasili s Twittera, poručivši da prodaja po toj cijeni ide dalje

Prema osobama upućenima u situaciju, Musk je ponudu iznio u pismu Twitteru, javlja Bloomberg. Dionice Twittera nakon objave vijesti odmah su porasle čak 18 posto na vijesti, nakon čega je trgovanje na kratko zaustavljeno.

Kasnije su se i službeno oglasili iz Twittera, potvrdivši Muskovu ponudu. 'Primili smo pismo Muskove strane koje su predali SEC-u (Komisija za vrijednosnice i burzu). Namjera Društva je zaključiti transakciju po cijeni od 54,20 dolara po dionici', poručili su u izjavi.

Odvjetnici su u pismu pojasnili kako je Musk spreman platiti originalnu cijenu, pod uvjetom da Twitter odustane o tužbe koju vodi protiv Muska zbog nepoštivanja ugovora.

Musk je mjesecima pokušavao odustati od ugovora o kupnji Twittera, potpisanog u travnju. Tvrdio je da ga je Twitter obmanuo o veličini baze korisnika i rasprostranjenosti automatiziranih računa poznatih kao botovi. Twitter je nakon toga tužio Muska u pokušaju da ga natjera da dovrši kupnju tvrtke za dogovorenu cijenu od 44 milijarde dolara.

'U Twitteru i dalje vjerujemo da je navodni raskid ugovora od strane g. Muska nevažeći i neosnovan, te da je Musk i dalje vezan ugovorom po kojem je obvezan dovršiti spajanje prema dogovorenim uvjetima', kazali su iz Twittera.

Saga je započela u travnju kada je Musk otkrio da je postao najveći dioničar Twittera. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, Musk je prihvatio, a zatim odustao od ponude da sjedi u upravi Twittera, zaprijetio neprijateljskim preuzimanjem tvrtke, potpisao ugovor o kupnji tvrtke, počeo izražavati zabrinutost zbog botova na platformi, pokušao se raskinuti ugovor nakon čega ga je Twitter tužio da ispoštuje dogovor, a Musk je u obranu uzeo i tvrdnje Twitterove zviždačice.

  • +4
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER BECHER