MINAQUA

Elon Musk je jučer kupio Twitter, danas želi tvornicu mineralne vode iz Novog Sada: 'Ozbiljno ćemo razmisliti o ponudi'

26.04.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Iz Muskove tvrtke Tesla Motors kontaktirali srpskog proizvođača mineralne vode

Jedna od vijesti dana svakako je ona da je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk kupio Twitter za nešto manje od 44 milijarde dolara. Platit će 54,20 dolara po dionici, a posao bi tehnološki mogul i tvrtka za društvene mreže trebali zaključiti do kraja godine.

Međutim, Musk je, čini se, 'bacio oko' i na našu regiju. Portal biznis.rs izvijestio je da se Muskova tvrtka Tesla Motors javila za suradnju novosadskom proizvođaču mineralne vode Minaqua. Portalu je navode potvrdila Tatjana Malbaša iz te tvrtke.

'Iz Tesle su se javili pismenim putem s prijedlogom za suradnju koji uključuje i akviziciju jednog dijela tvrtke', otkrila je Malbaša, dodavši da će srpska tvrtka ozbiljno razmisliti o ponudi, kao i da će poslati uzorke vode tvrtki Tesla Motors.

Istaknula je i da im laska Muskov interes, posebno u svjetlu kupnje Twittera.

Jod je strateški proizvod i osim što koristi organizmu, u određenoj ga mjeri štiti od radioaktivnosti, a u rijetkim mineralnim vodama poput Minaque nalazi se u prirodnom organskom obliku, koji je na tržištu čak i vrjedniji od joda u tabletama.