SMJENA NA VRHU

Murat Betoner zamijenio Ivu Bilića na čelu KentBanka

21.11.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Novi predsjednik uprave KentBank je Murat Betoner, koji vodeću poziciju preuzima od Ive Bilića, priopćili su iz ove banke

'Na taj način banka je dodatno ojačala Upravu u svrhu provedbe korporativne strategije. Murat Betoner svoje je bogato 24-godišnje iskustvo stjecao u vodećim bankama u Turskoj. Stručnjak je na području analize rizika, posvećen tržištu te pružanju snažne potpore provođenju korporativne strategije zahvaljujući učinkovitom upravljanju rizikom', ističe se u priopćenju.

Karijeru je započeo 1994. godine  u Esbank A.Ş. i nastavio je u Denizbank A.Ş. obavljajući niz funkcija, uključujući voditelja korporativnog marketinga, potpredsjednik odjela za kreditne i marketinške poslove te višeg potpredsjednika grupe korporativnih kredita. Na poziciju pomoćnika generalnog direktora u Bankpozitifu A.Ş. došao je 2006. godine, nakon čega je preuzeo funkciju generalnog direktora u JSC Bank Pozitiv Kazahstan te pomoćnika generalnoga direktora Odjela za korporativne kredite u Bankpozitifu A.Ş.

Prije dolaska na poziciju Predsjednika Uprave KentBank d.d., Betoner je obnašao dužnost potpredsjednika i glavnog izvršnog direktora tvrtke Kent Factoring A.Ş., koja posluje u sklopu društva Süzer Holding A.Ş.

Dosadašnji predsjednik Uprave Ivo Bilić napušta čelnu poziciju iz osobnih razloga.

'Siguran sam kako ćemo uz bogato iskustvo i stručnost Murata Betonera nastaviti provedbu naše korporativne strategije. Njegovim imenovanjem želimo dodatno pojačati napore u postizanju poslovnih ciljeva, odnosno razvoju i rastu Banke tijekom nadolazećeg razdoblja. Svakako želimo zahvaliti Ivi Biliću na njegovom angažmanu u jačanju pozicije KentBank na hrvatskom tržištu i uvođenju niza novih proizvoda i usluga,  te mu želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri', izjavio je Mustafa Suzer, počasni predsjednik Suzer Grupe povodom imenovanja Murata Betonera.