ECOMMERCE

Mplus Grupa predstavila Eplus Ventures

26.09.2023 u 13:38

Bionic
Reading

Mplus Grupa (Meritus ulaganja d.d.), europski BPTO lider sa sjedištem u Zagrebu, formira novu poslovnu eCommerce vertikalu, koja će djelovati pod brend imenom Eplus Ventures. Nova vertikala okuplja više od 2.5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika te se na godišnjoj razini očekuje ostvarivanje više od 30 milijuna eura bruto prihoda

Rast i inovacije potpomognute vodećim tehnološkim postignućima, personaliziranim iskustvom kupovine te naglaskom na besprijekorno korisničko iskustvo ključne su odrednice na kojima Mplus temelji svoje daljnje aktivnosti u eCommerce segmentu, izvijestili su iz Grupe.

'Formiranje Eplus Ventures vertikale označava nastavak naše uspješne strategije u izgradnji poslovnih vertikala koje se implementacijom inovativnih i pametnih rješenja međusobno nadopunjuju te doprinose rastu i razvoju cijele Mplus Grupe. Sklapanjem partnerstva s eCommerce kompanijama gradimo put ka uspostavljanju vodeće takve vertikale u srednjoj i istočnoj Europi. Sinergijom svih naših članica iz BPTO, HR, a sada i eCommerce sektora nudimo cjelovita i integrirana rješenja s podizanjem kvalitete korisničkog iskustva i naglaskom na održivost', izjavio je predsjednik Uprave društva Meritus ulaganja d.d. Darko Horvat.

Nova poslovna vertikala Mplus Grupe nastala je okrupnjavanjem kompanija stečenih u razvoju Grupe, a djelovat će pod brand imenom Eplus Ventures. Pružajući usluge milijunima korisnika na 13 tržišta srednje i istočne Europe kroz 11 web shopova i online marketplaceova, okuplja platforme koje većinom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima te rade s tvrtkama L'Oréal, Hilton, Radisson Blu i drugim renomiranim partnerima.

Radi se o platformama Megabon i Pink Panda koje povezuje eCommerce poslovni model i snažna orijentiranost na krajnje korisnike. Trenutno Eplus Ventures zapošljava više od 100 stručnjaka iz područja eCommerce industrije, specijaliziranih za različite usluge vezane uz tehnologiju, prodaju, marketing i korisničku podršku.

'Veliko mi je zadovoljstvo što smo dobili priliku kao dio Mplus Grupe pomoću inovativnih rješenja razvijati eCommerce sektor. Putem Eplus Ventures vertikale okupljamo najbolje stručnjake i donosimo inovativne prakse iz širokog spektra područja, a sve s ciljem rasta, širenja mreže korisnika i kreiranja vrhunskog korisničkog iskustva', rekao je Almir Đešević, CEO Megabona.

'Naš fokus uvijek je bio usmjeren na krajnjeg kupca i razvijanje procesa koji će omogućiti brzinu, jednostavnost i laku dostupnost usluga. U Mplusu smo pronašli snažnog partnera i ključnu podršku u daljnjem razvoju našeg poslovanja i eCommerce industrije općenito', rekla je Tina Jan, CEO Pink Pande.

Daljnjim razvojem fokus se stavlja na tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije s planom pozicioniranja kao vodećeg operatora eCommerce platformi u tom dijelu Europe.

Mplus Grupa, koja je prošle godine ulaskom u partnerstvo s Manpowerom oformila Workplace Grupu, HR poslovnu vertikalu koja se temelji na pružanju integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja, ovim je novim potezom potvrdila daljnji smjer i uspješnu strategiju koja se temelji na dobroj procjeni potreba tržišta i prepoznavanja prilika za rast i razvoj.