ZAGREBAČKA BURZA

Mješovita izvedba dioničkih indeksa, u fokusu Atlantska plovidba

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Pandza/PIXSELL

Na hrvatskom tržištu kapitala u četvrtak nije bilo jasnog raspoloženja, a indeks CROBEX s gubitkom od 0,3 posto nastavio je svoj negativni niz, dok je uži indeks CROBEX10 napravio blagi pozitivni pomak za 0,01 posto.

Gotovi svi sektorski indeksi Zagrebačke burze dočekali su kraj dana u negativnom, od kojih je indeks građevinskog sektora izgubio najviše, 2,4 posto, dok je indeks prehrambenog sektora jedini bio u zelenom te porastao za 0,1 posto.

Likvidnost je oslabila u odnosu na promet iz dana ranije, te je protrgovano sa samo 3,4 milijuna kuna, a nije bilo ni jednog milijunaša. Najviše se trgovalo dionicom Atlantske plovidbe, koja je na prometu nešto nižem od milijun kuna izgubila 3 posto, a slijedi ju dionica Končara, s prometom od gotovo 400 tisuća kuna koja je stagnirala cijenom.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Gubitnike je predvodila dionica Granolia koja je pala 12,5 posto. Loše cjenovne izvedbe imale su i dionice Slatinske banke i Đuro Đaković Grupe koje su oslabile 9,2 i 9,1 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica HTP Orebića, koja je porasla 3,2 posto na prometu od 12 tisuća kuna, a od aktivnijih izdanja dobar dan imale su dionice Ine i povlaštene dionice Adris grupe, koje su ojačale 1,2 i 0,2 posto.

Dobitnik dana:  HTP Orebić  +3,18%  81,00

Gubitnik dana:   Granolio  -12,52%       46,80

CROBEX:  -0,32%  2.073,54

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!