DOGOVOR PRED SKUPŠTINU

Mirovinci se izborili za tri nadzornika u Podravci

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.07.2010 09:03
  • Objavljeno 13.07.2010 u 08:56
Podravka

Podravka

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nadzorni odbor Podravke usvojio je prijedlog o izboru novih članova, a umjesto dosadašnjih 11, broj članova NO-a bit će smanjen na devet

Prema prijedlogu, među članovima Nadzornog odbora koprivničke prehrambene industrije naći će se tri dosadašnja predstavnika države - predsjednik NO Ljubo Jurčić, Karmen Antolić i Miljenko Javorović, tri će biti predstavnika mirovinskih fondova - Petar Vlaić, Dinko Novoselec i dosadašnji član NO-a Dubravko Štimac

I u novom sastavu Nadzornog odbora bili bi Nikola Gregur (kao predstavnik malih dioničara), Ksenija Horvat (kao predstavnik radnika), a novi bi član kao predstavnik institucionalnih investitora bio Petar Miladin (sa zagrebačkog Pravnog fakulteta).

O prijedlogu članova Nadzornog odbora odlučit će Skupština dioničara Podravke, koja će, kako se doznaje, biti sazvana za 31. kolovoza.

Na skupštini održanoj krajem ožujka ove godine dioničari se nisu uspjeli usuglasiti o izmjenama Statuta tvrtke oko broja članova Nadzornog odbora, a potreban broj glasova nije dobio ni prijedlog Nadzornog odbora da se broj članova smanji sa 11 na 7, kao ni protuprijedlog 20,6 posto dioničara da se broj smanji na devet članova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!