njoj ništa sporno

Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo se od diplomatkinje koja je na Facebooku pisala o 'čistoj i bijeloj Europi'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 12.11.2019 11:39
  • Objavljeno 16.08.2019 u 21:14
Elizabeta Mađarević

Elizabeta Mađarević

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FACEBOOK

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Elizabeta Mađarević, koja je od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu RH u Berlinu.

Obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave, stoji u priopćenju MVEP-ija.

Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima, dodaje se u priopćenju.

Prva tajnica u hrvatskoj ambasadi u Republici Njemačkoj Elizabeta Mađarević na svom je Facebook profilu komentirala medijske napise o njezinoj objavi u kojoj je uz tri fotografije napisala: "Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebao biti dobar oglas za ljetovanja. Čovjek bi pomislio da to više nije moguće, ali na svu sreću je".

"Na godišnjem odmoru izvan Hrvatske zovu me prijatelji i kažu da sam postala tema dana. Dapače, da je Index objavio 'lijepu' priču o meni na komentar o autentičnoj Europi kojeg sam objavila na svom privatnom profilu nakon posjeta jednoj zemlji na Mediteranu izvan Hrvatske. Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama", napisala je Mađarević.

"Neprofesionalno je od današnjih novinara na ovakav način uništavati obične ljude. Ili više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? A ako nekome treba objašnjavati kako je Europa demografski izgledala prije koje desetljeće i kroz čitavu povijest, neka samo okrene demografsku statistiku'', zaključila je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!