NA DNEVNOM REDU KRIZA

Mesić saziva hitnu sjednicu Vlade

16.02.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Predsjednik Mesić zatražio je od premijera Sanadera izvanrednu sjednicu Vlade, i to zbog gospodarske situacije u zemlji. Tematska sjednica je načelno dogovorena, ali bi do nje moglo doći tek za nekoliko tjedana

'Da li će sjednica Vlade biti izvanredna ili redovita to me uopće ne interesira. Samo mora biti tematska, a to je pitanje gospodarske krize u kojoj se svijet nalazi, a pogađa i Hrvatsku', rekao je Mesić novinarima nakon predstavljanja Izvješća o društvenom razvoju Hrvatske za 2008. 'Dobra klima za promjene: Klimatske promjene i njihove posljedice na društvo i gospodarstvo u Hrvatskoj' Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj .

Prije sjednice Mesić će se još jednom sastati s ekonomskim stručnjacima kako bi razmotrio gospodarsko stanje u zemlji.

Na izvanrednoj sjednici Vlade trebala bi se razmatrati konkretna rješenja. Neke od mjera koje predsjednik Mesić predlaže su prenamjena novca za neke kapitalne investicije, poput Pelješkog mosta te nizinskih pruga, u brže isplative projekte, rezanje proračuna te poticanje izvoza.

Upitan hoće li doći do devalvacije kune, Predsjednik je rekao kako misli da do toga neće doći i da će kuna ostati pod kontrolom.