ODLUKA JE PALA

Mercator već prodan Todoriću?

25.02.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Slovenski poslovni list Finance jutros donosi priču prema kojoj je Mercator već prodan Agrokoru, a posao je finaliziran početkom ovoga tjedna

Tada su se, navodno susreli predstavnici NLB-a, Pivovarne Laško, UniCredita i Agrokora i finalizirali posao. Zanimljivo je da su iz Agrokora Financama prvo potvrdili sastanak, a nekoliko minuta kasnije ga demantirali. Ivan Crnjac, član Uprave Agrokora rekao je da su bili 'u kontaktu' s najvećim dioničarima Mercatora pa i s NLB-om i Pivovarnom Laško. Desetak minuta kasnije, međutim, rekao je kako nikakvog sastanka nije bilo.

Dušan Zorko, prvi čovjek Pivovarne Laško, izjavio je kako nije bio na spomenutom sastanku, a demantirao ga je i Božo Jašovič, predsjednik Uprave NLB-a. France Arhar, šef slovenskog UniCredita rekao je kako o nikakvom dogovoru ne zna ništa, a o tome što se događa u Milanu nema spoznaja. Prema izvorima Financi, cijena dionica Mercatora u preuzimanju vrti između 195 i 230 eura.

Bez obzira na demantije svih uključenih, Finance tvrde kako su tekst objavili zato što vjeruju svom izvoru koji se dosad pokazao vjerodostojnim. Kao drugo, kažu, u svakoj prodaji Mercatora dosad bilo je toliko laži i spekulacija da aktualni događaji neodoljivo podsjećaju na nedavnu prošlost.