ROŠADA U MEDIJIMA

Novi list mijenja vlasnika, planira spajanje s Glasom Slavonije

31.07.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Media Solutions, tvrtka u vlasništvu Olega Uskokovića i Bojana Divjaka i JOJ Media House, a.s., slovački medijski holding, dogovorili su transakciju kojom će Media Solutions preuzeti Novi list, izdavača dnevnih novina Novi List, Glas Istre novine i Zadarski list.

'Cilj ovog preuzimanja i budućeg spajanja s Glasom Slavonije jest konsolidirati regionalne dnevne novine nakon prolaska kroz više kriznih situacija koje su snažno utjecale na njihovo poslovanje unatrag nekoliko godina, od Covid krize 2020., iznimnog povećanja cijene papira tijekom 2021. i konačno snažnog rasta cijene energenata u 2022., te osigurati njihovu gospodarsku budućnost u visoko konkurentnom okruženju', naglasio je Oleg Uskoković iz Media Solutionsa, javlja Zadarski list.

'Radujemo se radu s vrhunskim profesionalcima u svim segmentima organizacije Novog lista jer vjerujemo da donose izniman kreativni potencijal, a isto tako smo uvjereni i u snagu regionalnih izdanja koja svojim čitateljima donose informacije koje u takvom obimu i kvaliteti u drugim medijima ne mogu pronaći', rekao je Bojan Divjak iz Media Solutionsa.

Richard Flimel, predsjednik uprave JOJ Media House u izjavi je istakao kako mu je bila privilegija biti dio ponosne povijesti Novog lista.

'Novi vlasnici donose novu viziju za novine i ekonomsku sigurnost za budućnost', kazao je Flimel.

Transakcija je u postupku prijave Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i provode se procesi određeni kupoprodajnim Ugovorom.