FUNDAMENTALNA ANALIZA

Masmedia objavila 'bibliju' za investitore

16.04.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Zagrebačka Masmedia objavila je knjigu Benjamina Grahama i Davida L. Dodda 'Fundamentalna analiza – Analiza vrijednosnih papira', koja predstavlja obaveznu literaturu za svakoga tko se ozbiljnije želi baviti investiranjem

Knjiga Benjamina Grahama i Davida L. Dodda je po mišljenju investicijskih stručnjaka dosad je najkvalitetnije napisana investicijska knjiga koja se ujedno smatra i biblijom investiranja.

Namijenjena je svima koji žele naučiti više o investiranju, procjeni poslovanja te kupovanja i prodaji udjela u poduzećima i projektima.

Grahamov i Doddov pristup ulaganju, uz korištenje novih metoda i financijskih instrumenata kvalitetni je skok i velik napredak u investicijskoj praksi.

Analiza vrijednosnih papira objavljuje svevremenske tehnike i načela kojima se mjere sadašnji i budući novčani tokovi i vrijednost imovine, ne bi li se bolje procijenilo poslovanje i vrijednost pojedinih poduzeća.

Knjiga je također i kompletan vodič s brojnim ilustracijama i primjerima iz stvarnog života za dubinsku analizu vrijednosnih papira. Konceptualni okvir analize vrijednosnih papira, uz korištenje racionalne analitičke procedure omogućuje realnu procjenu vrijednosti imovine i poduzeća.

Jednostavno i razumljivo pisana, knjiga nudi i brojne praktične savjete – kako donositi pravilne i kvalitetne investicijske odluke, bez obzira na to – jeste li analitičar, broker, kreditni savjetnik, institucionalni ili individualni investitor.

Knjiga 'Fundamentalna analiza' do sada je prodana u više od milijun primjeraka diljem svijeta.