POTVRDA

Luki Buriloviću produljen mandat u upravnom odboru Eurochambresa

  • Autor: T.O.
  • Zadnja izmjena 14.10.2016 14:43
  • Objavljeno 14.10.2016 u 14:43
Luka Burilović, predsjednik HGK

Luka Burilović, predsjednik HGK

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HGK

Na današnjoj Skupštini Eurochambresa u Bruxellesu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana upravnog odbora Eurochambersa

“Tržište EU ključno je našim izvoznicima. Djelujući u Eurochambresu želimo zaštititi interese svojih tvrtki i otvoriti im nove prilike”, istaknuo je Burilović te dodao da HGK, u suradnji s Austrijskom gospodarskom komorom, započinje s projektom dualnog obrazovanja, koji može biti odskočna daska hrvatskoga gospodarstva, javljaju iz HGK.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki ispred europskih institucija.

Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93 posto su male i srednje tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!