KARIJERE

Luboš Kratochvíl novi je direktor financija Heureka grupe

08.05.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Luboš Kratochvíl od svibnja vodi financije Heureka grupe u čijem je sastavu i najveća hrvatska platforma za usporedbu cijena u web trgovinama, Jeftinije.hr. Kako navode iz grupe, Luboš donosi veliko iskustvo u području financijskog i strateškog upravljanja

Prije dolaska u Heureku radio je na vodećim pozicijama u financijama, telekomunikacijama i reviziji. Posljednjih godinu i pol radio je na poziciji financijskog direktora tvrtke Provident Financial u kojoj je proveo šest godina. Kao direktor financija bio je član izvršnog tima i samim time odgovoran za poslovnu uspješnost te strateško planiranje i upravljanje financijama tvrtke, uključujući i internu procjenu rizika i financijske planove.

Prije toga je jednako dugo (6 godina) radio kao direktor financija u UPC Češka i Slovačka te sedam godina kao menadžer u Ernst & Young (revizija i TAS). Svoje slobodno vrijeme najradije provodi s obitelji, a aktivno se bavi trčanjem i planinarenjem, navode iz grupe.

Jedna od njegovih ključnih zadaća u Heureka grupi bit će podrška strategiji rasta tvrtke od strane financijskog time te kreiranje učinkovite komunikacije menadžmenta grupe s dioničarima i ostalim odjelima grupacije.

'Luboš dolazi kao stručnjak s dugogodišnjim iskustvom i uvjeren sam kako ćemo uz njegovu pomoć uspjeti prebroditi ovo ekonomski izazovno razdoblje i, naravno, uspjeti u ostvarivanju zacrtanih financijskih planova i strategije kako bismo se još više približili našoj viziji, a to je – pomoći ljudima da kupuju pametno, bez granica', komentirao je dolazak novog člana menadžerskog tima, Tomáš Braverman, CEO Heureka grupe.

'Moj idući zadatak, nakon preuzimanja tekućih obveza bit će određivanje financijskog smjera i odlučivanje na pojedinim područjima kako bi ono bilo u skladu s planovima cijele grupe, direktora i investitora', kaže Luboš Kratochvíl o svojoj novoj ulozi.