PUT U TOKIO

Linić i Vujčić na skupštini Svjetske banke i MMF-a

10.10.2012 u 14:34

Bionic
Reading

Izaslanstvo Republike Hrvatske, koje će činiti predstavnici Ministarstva financija i HNB-a, sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a u Tokiju od 11. do 14. listopada, priopćeno je iz Ministarstva financija

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi ministar financija Slavko Linić, a Hrvatske narodne banke guverner Boris Vujčić. Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će imati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, a ministar Linić susrest će se, između ostalih, s novim predsjednikom Svjetske banke Jimom Kimom tijekom Foruma o zemljama srednjeg dohotka, kao i s Philippeom Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, te Rudolfom Janom Treffersom, izvršnim direktorom Banke.

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje postojećih projekata te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata, kao i buduća suradnja Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, a to su Nemat Shafik, zamjenica izvršne direktorice MMF-a, R. Moghadam, direktor MMF-ovog Odjela za Europu, i M. Snel, izvršni direktor u MMF-u. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te mjerama koje se provode u cilju smanjenja proračunskih rashoda.

Tijekom boravka u Tokiju održat će se i nekoliko bilateralnih sastanaka, između ostalih s novim predsjednikom EBRD-a S. Chakrabatijem.