KRAĆA LISTA SRAMA

Linić do sad naplatio 90 mil. kuna od poreznih dužnika

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.09.2012 18:03
  • Objavljeno 24.09.2012 u 18:03
Slavko Linić Vlada

Slavko Linić Vlada

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Do kraja prošlog tjedna 1.415 poreznih dužnika uplatilo je ukupno 90,5 milijuna kuna poreznog duga te su brisani s liste poreznih dužnika bilo zato što su svoj dug podmirili u cijelosti ili su uplatom smanjili svoj dug na razinu nižu od iznosa koji je kriterij za objavu popisa, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Porezna uprava Ministarstva financija na svojim je web stranicama objavila najnovije izvješće (datirano 21. rujna) o uplatama poreznih obveznika koji su brisani sa liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti, te poreznih obveznika koji se nalaze na listi dužnika, a čiji je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

Usporede li se ti s podacima od prije dva tjedna proizlazi da je u tom razdoblju broj poreznih dužnika koji su uplatili svoje obveze ili dio tih obveza porastao za 287, a iznos naplaćenog duga je veći za 23,2 milijuna kuna

Po najnovijim podacima Porezne uprave, 469 poreznih obveznika brisano je s liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti. Ti su porezni obveznici uplatili ukupno 44,5 milijuna kuna svojih obveza

Istodobno je 946 poreznih obveznika, koji su uplatili 45,9 milijuna kuna, smanjilo svoj dug te je on niži od limita zbog kojeg bi se trebali nalaziti na popisu dužnika.

Naime, na listi poreznih dužnika nalaze se pravne osobe s dugovanjima iznad 300 tisuća kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost (obrtnici) čiji je dug veći od 100 tisuća kuna te građani koji za poreze i doprinose državi duguju više od 15 tisuća kuna.

Porezna uprava Ministarstva financija objavila je 31. srpnja popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika

Na tom prvom popisu poreznih dužnika našlo se 7.124 poduzeća, koji su prema neslužbenim, ranijim najavama, ukupno dugovali više od 15 milijardi kuna.

Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost (obrtnici) bilo je 13.066 osoba s dugom koji se procjenjivao na ukupno 4,4 milijarde kuna.

Na popisu građana koji državi duguju više od 15.000 kuna poreza nalazilo se 82.180 osoba i krajem srpnja njihove je ukupni dug iznosio oko 10 milijardi kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi