tržište kapitala

Likvidnost na burzi potonula, dobitnik dana je Solaris

Solaris

Solaris

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je zabilježilo blagi rast, pri čemu su dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 ojačali 0,3 posto i 0,4 posto. Likvidnost je pritom potonula, na svega 5,1 milijun kuna u redovnom trgovanju, što je najniže još od početka veljače

Trgovanje je zaključeno sa svega jednim milijunašem i to povlaštenom dionicom Adrisa, koja je na 1,6 milijuna kuna prometa upisala rast cijene od 0,3 posto. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je stagnirala cijenom pri 770 tisuća kuna prometa.

Među top pet najlikvidnijih uzdanja bio je samo jedan gubitnik i to dionica Podravke sa 0,3 posto pada cijene uz 330 tisuća kuna prometa.

Titula dobitnika dana ide dionici Solarisa koja je skočila 3,8 posto, a solidnu izvedbu nastavlja dionica Tankerska Next Generation koja je porasla 2,7 posto, na krilima visokih vozarina u prijevozu tekućih tereta. Na strani gubitnika možemo izdvojiti dionicu Varteksa s padom cijene od 7,2 posto, kao i dionicu INA-e koja je pala 6,8 posto nakon intervjua koji je predsjednik uprave kompanije dao za lokalne medije, osvrnuvši se na nisku cijenu nafte i slabije očekivane rezultate.

Dobitnik dana: Solaris +3,77 440,00

Gubitnik dana: Varteks -7,20 11,60

Crobex: +0,28% 1.545,72

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!