tržište kapitala

Najveći pad CROBEX-a u mjesec dana

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Nakon jednog dana predaha domaće tržište kapitala se vratilo u crveni teritorij. CROBEX je pao 1,8 posto, što je njegov najveći dnevni pad u gotovo mjesec dana, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 1,9 posto na vrijednosti.

Likvidnost je nešto ojačala na 14,8 milijuna kuna, od čega je 2,3 milijuna kuna bilo u blok transakciji dionicom Valamar Riviere. U redovnom trgovanju bila su četiri milijunaša, među kojima je najlikvidnija bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 2,6 milijuna kuna prometa upisala pad cijene od 0,9 posto. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je pala 4,2 posto uz 1,4 milijuna kuna prometa, te dionica Atlantske plovidbe koja je na 1,2 milijuna kuna prometa potonula 6,5 posto.

Tržištem su prevladavali gubici, gdje je u top deset najlikvidnijih izdanja bio tek jedan dobitnik i to dionica Tankerska Next Generation, koja je skočila 5,7 posto, na krilima visokih vozarina u prijevozu tekućih tereta. Dobitnik dana je ipak dionica Čakovečkih mlinova koja je uzletjela 8,3 posto, ali na skromnijem prometu od 30 tisuća kuna. Na strani gubitnika možemo izdvojiti dionice FTB turizma sa 12,8 posto pada cijene, nakon koje slijedi već spomenuta dionica Atlantske plovidbe sa minusom od 6,5 posto.

Dobitnik dana Čakovečki mlinovi +8,26 5.900,00

Gubitnik dana FTB Turizam -12,75 1300,00

Crobex -1,79% 1.541,36

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!