TIHA USLUGA

Lidl ima veliku novost, opskrba više nikad neće biti ista

07.03.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Trgovački lanac Lidl Hrvatska u četvrtak je izvijestio da prvi u Hrvatskoj koriste potpuno električni kamion za opskrbu svojih trgovina, koji će dostavljati robu iz logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom u trgovine u Zagrebu, čime su osigurali opskrbu bez negativnog utjecaja na okoliš.

To rješenje pronašli su u suradnji s tvrtkom Đino d.o.o, a riječ je o električni kamion je marke Volvo. Volvo FE Electric najveće dopuštene mase 28 tona i nosivosti preko deset tona može prijeći do 250 kilometara s jednim punjenjem, ovisno o intenzitetu rada rashladne jedinice koja je također potpuno bez emisija i napaja se iz pogonskih baterija vozila.

U jednom danu, vozilo može opskrbiti dvije trgovine u Zagrebu i vratiti se u centralno skladište u Jastrebarskom, navode iz Lidla. Napominju također kako je kamion vrlo tih, što je dodatan plus za rad u centru grada jer se trgovine obično opskrbljuju noću ili vrlo rano ujutro. 

Voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković istaknula je da s prvim u potpunosti električnim kamionom Lidl Hrvatska nastavlja sa snažnim angažmanom u okviru održivog poslovanja.