PONUDA ZA MERCATOR

Kuštrak: Pred nama je dug vikend

14.10.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Koncern Agrokor razmatra mogućnost davanja neobvezujuće ponude za kupnju 50,03 posto dionica Mercatora, potvrdio je u petak za Slovensku tiskovnu agenciju STA izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta u Agrokoru Damir Kuštrak

Rok za predaju ponuda za dionice koje zajednički prodaje skupina slovenskih banaka i Pivovarna Laško (PL) istječe u ponedjeljak.

Kuštrak, koji u Ljubljani sudjeluje na međunarodnoj konferenciji FDI Summit, posvećenoj mogućnostima investiranja u globaliziranoj ekonomiji, rekao je da u vezi s natječajem za većinski paket dionica Mercatora koncern Agrokor prati i analizira situaciju te da će svoju odluku donijeti do ponedjeljka, kad je zadnji rok za predaju ponuda.

'Pred nama je dug vikend i do ponedjeljka ćemo donijeti odluku', rekao je Kuštrak za slovensku agenciju.

Agrokor kao kompanija koja je u istoj branši kao i slovenski trgovački lanac drugačije vrednuje Mercator od ostalih zainteresiranih, pojasnio je.

Prema nekim podacima, svoje su ponude za natpolovični paket dionica slovenske kompanije već predali neki investicijski fondovi - Mid Europa, Warburg Pincus i TPG.

Neki su od njih nastupali i u ranijim natječajima za ulazak u Mercator, od kojih su vlasnici kasnije odustajali, ali su ponudili manju cijenu od Agrokora, koji je prilikom zadnjeg prikupljanja ponuda početkom ove godine nudio 221 euro po dionici za vlasnički paket koji je tada prodavala Pivovarna Laško.

Slovenski mediji ovih dana navode da je Agrokor i dalje zainteresiran za ulazak u vlasničku strukturu Mercatora, ali da će razvoj situacije biti ovisan o ponuđenoj cijeni, ali i o stajalištu slovenskih regulatora prema mogućim negativnim posljedicama tzv. vertikalne koncentracije u trgovačkoj branši u cijeloj regiji u kojoj bi preuzimanjem Mercatora Agrokor ostvario dominantan položaj.