DARINKO KOSOR:

'Kuštrak je potrčko krupnog kapitala'

darinko kosor

darinko kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Nakon što je Hrvatska udruga poslodavaca nazvala inicijativu Darinka Kosora o uvođenju porezne stope od 50 posto za bogate najobičnijom političkom demagogijom i licemjerstvom, stigla je oštra reakcija čelnika HSLS-a. Kosor je predsjednika HUP-a Damira Kuštraka nazvao potrčkom krupnog kapitala

U oštro intoniranom priopćenju, u kojem se navodi da iza Kosorove inicijative izvire prilično neznanje, HUP kaže da porez na dohodak nije porez na plaće niti je plaća izvor bogatstva, a što iz inicijative HSLS-a proizlazi. Kosorov porez na bogate, navodi HUP, u osnovi skriva dvije velike opasnosti. Prva se skriva u opasnoj poruci da se u ovoj zemlji ne isplati školovati i težiti većim obrazovnim postignućima pa time i povećanju osobnog i općeg društvenog intelektualnog kapitala.

'U našoj je zemlji, barem prema inicijativi HSLS-a, puno preporučljivije bavljenje burzovnim špekulacijama jer su one ionako neoporezive. Jednako tako, ta je inicijativa odličan poticaj za razvoj sive ekonomije', navodi HUP te dodaje da od HSLS-a kao stranke koja je po svojoj definiciji usmjerena na poticanje slobodnog poduzetništva očekuje prijedlog osmišljene porezne reforme koja uključuje i porez na bogatstvo. Posljednja inicijativa to ne postiže, već samo politički zamagljuje realnost, navodi HUP.

Oštrina HUP-ove kritike sugerira da odnosi Darinka Kosora i predsjednika HUP-a Damira Kuštraka nisu tako idilični kako se nagađa. Kosor okuplja oko sebe mlade snage, a nekad vrlo aktivni liberal Damir Kuštrak jedan je od potencijalnih kandidata za visoke stranačke funkcije.

'Nažalost, Kuštrak je sitni potrčko krupnog kapitala i njegove izjave ne shvaćam ozbiljno', odgovorio je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, na Kuštrakove izjave da je licemjer i demagog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi