PET DRAŽBI

Kupite povoljno hotel ili kamp na crikveničkoj rivijeri

30.04.2013 u 09:17

Bionic
Reading

Ovog su proljeća hit javne dražbe na crikveničkom općinskim sudu. Kupce čekaju hoteli Marina, Lišanj, Horizont, Slavuj i San Marino, dio TN Povile i kamp u Povilama, piše Novi list

Selački hotel Marina, koji je zajedno s ogulinskom firmom Izgradnja otišao u stečaj, ponuđen je za 68 milijuna kuna. Kupaca na prvoj dražbi nije bilo. Nitko nije položio niti jamčevinu pa se unaprijed znalo što će se dogoditi. Novi list neslužbeno doznaje da prodaju hotela s četiri zvjezdice na atraktivnoj lokaciji priječi neki spor i da će prodaja potrajati.

Slična je situacija s kampom u Povilama na koji polaže pravo država. Na nedavnoj dražbi pojavilo se troje zainteresiranih, no otišli su neobavljena posla. Da će prodaja kampa za 800 tisuća kuna još neko vrijeme ostati na čekanju, svjedoči činjenica da na popisu za sljedeću dražbu na Općinskom sudu u Crikvenici koja će se održati krajem svibnja kampa nema.

Hotel Lišanj
u Novom Vinodolskom procijenjen je na 123 milijuna kuna. Teoretski, mogao bi se prodati za oko 40 milijuna, što je puno manje od minimalnih 80 milijuna kuna na prvoj dražbi. Hotel Lišanj rasprostire se na 14 tisuća kvadrata, a za cijenu se dobije i hotel Horizont, dva teniska terena i još nešto terena. Hotel San Marino i hotel Slavuj prodaju se za devet milijuna kuna. Za centralni objekt u turističkom naselju Povile traži se 5,7 milijuna kuna. Ovrhovoditelj je Hypo Alpe Adria bank Klagenfurt. Svi objekti koji krajem svibnja idu na dražbu nekad su poslovali ili bili u vlasništvu poduzeća Hotela Novi d.d. koje je prije dvije godine otklizilo u stečaj.

Podsjetimo da je prošli tjedan na prvoj javnoj dražbi prodan hotel Klek u novljanskoj luci. Kupci su stigli iz Slovenije. Za koliko je hotel prodan, bit će poznato kad sud javno objavi cijenu objekta kojem će sigurno porasti vrijednost nakon gradnje marine u Novom. Na prvoj dražbi prodana su i tri paviljona u TN Povile