YU LOTO

Kreće lutrija od Vardara do Triglava

29.07.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Lutrijske organizacije s područja bivše Jugoslavije dogovorile su u utorak u Sarajevu formiranje zajedničke igre s jedinstvenom uplatom, nagradnim fondom i premijama

Ideju o zajedničkoj lutriji inicirali su još 2001. Lutrija Slovenije i Lutrija BiH, a konkretna razrada projekta započela je tek 2007. godine osnivanjem Udruženja lutrija jugoistočne Europe sa sjedištem u Ljubljani.

'YU lutriju' će organizirati lutrije BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Kosova. Igra će imati zajednički džekpot, a isplate nagrada će vršiti svaka od nacionalnih lutrija na čijem teritoriju žive dobitnici. Fondovi će se, kao i nagrade, preračunavati u nacionalne valute, a temeljna valuta bit će euro. Cijena igre i iznos dobitaka bit će jedinstveni, a uplate i dobici obračunavat će se u eurima i preračunavati u domaću valutu.

'S obzirom na to da su glavni detalji igre, koncept i način organizacije dogovoreni, trenutačno se radi na sklapanju ugovora o zajedničkom priređivanju, čija se finalna verzija očekuje krajem rujna. Zatim ugovor moraju odobriti državni regulatori svake od lutrija. Prema grubim procjenama, očekujemo početak igre sredinom 2011. godine', otkrio je Edhem Pašukan, generalni direktor Lutrije Bosne i Hercegovine.