tržište kapitala

Kraš u fokusu trgovanja na Zagrebačkoj burzi, ali dobitnik dana je Saponia

Saponia

Saponia

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se u utorka odvijalo bez nekih značajnijih pomaka, dionički indeksi su blago ojačali, a likvidnost je oslabila

Indeks CROBEX je kraj dana zaključio na 2.008,3 bodova, što predstavlja minimalni rast od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, koji je ojačao blagih 0,5 posto, dok su u negativnom zaključili indeksi sektora industrije i turističkog sektora, s padom vrijednosti od 2,4 posto i 0,5 posto.

Dionički promet je kliznuo na 7,2 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo ostvariti milijunski promet. U fokusu ulagača su se našle dionice Kraša, koje su na prometu od 2,5 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 1.050 kuna. Nešto aktivnije su bile i dionice Arena Hospitality Grupe, s prometom od 740 tisuća kuna, pri čemu su oslabile 0,5 posto.

Od aktivnijih izdanja, najviše su izgubile dionice Đuro Đaković Grupe, čija je cijena potonule 10 posto, a loš dan su imale i dionice Zagrebačke banke i Maistre, koje su oslabile redom 3,2 posto i 1,9 posto.

Na strani dobitnika, prvo ime su bile dionice Saponije, s rastom cijene od 7,4 posto, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe i Optima Telekoma, čije su cijene porasle 2,4 posto i 1,5 posto.

Dobitnik dana: Saponia +7,35% 292,00

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -10,00% 4,95

CROBEX: +0,01%+ 2.008,30

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!