TRŽIŠTE KAPITALA

Kraš i dalje u fokusu investitora

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je tjedan otvorilo dosta živo, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Kraša, koja je s 38 milijuna kuna prometa bila uvjerljivo u fokusu investitora. Cijena joj je skočila 25 posto, čime je bila uvjerljivi dobitnik dana, iako je tijekom dana bila i 50 posto u plusu. Dionica nastavlja svoj let nakon najave objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Mesne industrije Braće Pivac.

Ukupan promet na tržištu je iznosio 47 milijuna kuna, što je najviše od veljače, dok su dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 zaključili dan sa rastom od 0,6 posto i 0,8 posto. Sentiment je generalno bio pozitivan, te je top deset najlikvidnijih izdanja dan zaključilo u zelenom.

Među milijunašima su, uz Kraš, bila još tri izdanja i to redom dionica Atlantic Grupe, Valamar Riviere i Arena Hospitality Group koje su redom ojačale 1,6 posto, 0,3 posto i 2,2 posto. Među dobitnicima, uz već spomenutu dionicu Kraša, možemo izdvojiti i dionice Petrokemije i Saponije koje su uzletjele 10,6 posto i 6,7 posto.

Na strani gubitnika nezahvalno prvo mjesto drži dionica Tehnike koja je pala 6,7 posto, a možemo izdvojiti i dionicu FTB turizma sa 2,9 posto minusa.

Dobitnik dana Kraš +25,00% 750,00

Gubitnik dana Tehnika -6,67% 224,00

CROBEX +0,60% 1.895,07

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.