glavnoj skupštini

Končar predlaže dividendu od 15 kuna po dionici

18.04.2019 u 19:49

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Končar Elektroindustrije predlažu glavnoj skupštini da se nešto više od polovice prošlogodišnje neto dobiti, ili iznos od 38,36 milijuna kuna isplati dioničarima za dividendu, koja bi tako iznosila 15 kuna po dionici, objavljeno je u četvrtak nakon sjednice Nadzornog odbora Končara.

Neto dobit Končar Elektroindustrije u prošloj je godini iznosila 75,5 milijuna kuna. Uprava i Nadzorni odbor donijeli su odluku da se u zakonske rezerve rasporedi dio dobiti u iznosu od 3,8 milijuna kuna te u ostale rezerve iznos od 33,37 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini predlažu da se preostala dobit u iznosu 38,36 milijuna kuna isplati dioničarima za dividendu, što predstavlja dividendu od 15 kuna po dionici, objavili su iz Končara putem Zagrebačke burze.

Inače, to bi bila za jednu kunu veća dividenda nego prošle godine, kada je dioničarima iz dobiti ostvarene u 2017. godini isplaćena dividenda od 14 kuna po dionici.  

Kako se najavljuje u objavi s današnje sjednice Nadzornog odbora Končara, glavna skupština te kompanije održat će se 6. lipnja ove godine.