REAKCIJA NA ODBIJENICU VLADE

Končar: Nemamo vremena za polemike

22.03.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada zbog nedovoljnih jamstava odbila ponudu Jadranskih ulaganja za preuzimanje brodogradilišta Kraljevica i Brodotrogir, šturim su se priopćenjem oglasili iz Končarove tvrtke poručivši suho: 'Jadranska ulaganja poštuju i prihvaćaju odluke Vlade Republike Hrvatske'

Za dodatni komentar zamolili smo Nenada Končara, direktora Jadranskih ulaganja: 'Nemamo vremena trošiti vrijeme na polemiziranje s Vladom, imamo drugih poslova.'

Hoće li se javiti na novi natječaj bude li ponovno raspisan, s obzirom na to da je u slučaju Brodotrogira i 3. maja Vlada naložila Ministarstvu gospodarstva da u roku 90 dana predloži novo rješenje? 'Ne znam, nismo to uzeli u razmatranje', rekao je Končar tportalu.

Iako je Radimir Čačić tvrdio da je Končar ozbiljan kupac, prevladali su, čini se, stavovi ministra Slavka Linića koji je ga je od početka smatrao neodgovornim partnerom.

U Vladinom obrazloženju stoji da je kupac korporativno jamstvo Kermas holdinga zamijenio korporativnim jamstvom Jadranskih ulaganja bez navođenja načina eventualne naplate te da je Ministarstvo gospodarstva ocijenilo da su ponuđena sredstva osiguranja neprihvatljiva. Iz Vlade upozoravaju da su Jadranska ulaganja mali poslovni subjekt, s jednim zaposlenikom, s upisanim temeljnim kapitalom od 80.000 kuna, ali s negativnim kapitalom i rezervama (–3,4 milijuna kuna 31. prosinca 2010) koji je nastao uslijed kontinuiranog, višegodišnjeg poslovanja s gubitkom.