M+ GRUPA

Kompanija Stipe Oreškovića uvrstila dionice na Zagrebačku burzu

  • Autor: Zoran Korda
  • Zadnja izmjena 08.08.2019 14:06
  • Objavljeno 08.08.2019 u 13:15
Stipe Oreškovic, Manica Orešković, Darko Horvat, Ivan Posavec, Ivana Gažić i Zvonimir Mršić

Stipe Oreškovic, Manica Orešković, Darko Horvat, Ivan Posavec, Ivana Gažić i Zvonimir Mršić

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Tvrtka Meritus ulaganja, koja je na tržištu poznata i pod imenom M+ Grupa uvrstila je svoje dionice na Službeno tržište Zagrebačke burze. Ugovor o uvrštenju potpisali su predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić te ditektori M+ Grupe Ivan Posavec i Darko Horvat. Riječ je o prvom uvrštenju novih dionica na Zagrebačku burzu u ovoj godini

M+ Grupa osnovana je 2007. godine u Zagrebu, a kompanija je u javnosti najpoznatija po poslovanju u segmentu pozivnih centara. Od 2016. širi se i na područja upravljanja ljudskim resursima (akvizicija tvrtke Smartflex) i IT usluge.

Osim u Hrvatskoj, grupa posluje i na tržištima Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a njene usluge koriste vodeće kompanije na 16 svjetskih tržišta.

M+ Grupa zapošljava 2.200 ljudi, a u 2018. godini je ostvarila 215 milijuna kuna prihoda. Kompaniju vodi mladi menadžerski tim s referencama iz vodećih međunarodnih kompanija.

Povodom potpisivanja ugovora o uvrštenju poslovanje kompanije predstavio je predsjednik nadzornog odbora Zvonimir Mršić.

'Ovo je značajan korak za našu kompaniju i uvjeren sam kako uvrštenjem dionica na Zagrebačku burzu stvaramo predispoziciju za daljnji rast i razvoj našeg poslovanja. Investitori su prepoznali M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za ulaganje te su podržali domaću kompaniju koja raste, otvara nova radna mjesta i širi svoje poslovanje u Hrvatskoj, ali i na brojnim tržištima izvan naše zemlje', poručio je Mršić.

  • +3

Uvrštenje dionica Meritus ulaganja na Zagrebačku burzu

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Početkom ove godine M+ Grupa je kroz javnu ponudu prikupila 93 milijuna kuna svježeg kapitala za razvoj i širenje poslovanja. U ponudi su sudjelovala 23 investitora, a najviše su uložili obvezni mirovinski fondovi s (67,3 posto upisanoga kapitala).

Većinski vlasnici Grupe su Stjepan Orešković i Manica Pirc Orešković, a njihov udjel je nakon IPO-a smanjen na 58 posto. Inače, Stjepan (Stipe) Orešković javnosti je poznat kao nekadašnja 'desna ruka' Ninoslava Pavića u Europapress holdingu. Zadnjih godina Orešković se posvetio znanstvenim i konzultantskim poslovima na području bioetike.

Kompanija planira nastaviti brzi rast akviriranjem tržišta, klijenata i kompanija, ali u ovom trenutku investitorima nisu spremni ponuditi konkretnije brojčane projekcije prihoda i dobiti za naredne tri godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!