veliki posao

M+ Grupa izdala nove dionice vrijedne 93 milijuna kuna

16.01.2019 u 09:49

Bionic
Reading

U siječnju 2019. godine M+ Grupa izdala je 357.805 novih redovnih dionica (oznaka dionice MRUL-R-A) ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna s ciljem daljnjih ulaganja u razvoj i širenje poslovanja. Nove redovite dionice M+ Grupe u cijelosti su otkupili institucionalni ulagači - investicijski fondovi, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi. Izdavanjem novih dionica stekli su 41,7 posto udjela u M+ Grupi

'Investitori su procijenili da M+ Grupa ima potencijal za rast pozicioniranjem prema unosnijim i sofisticiranijim uslugama i kvaliteti usluga koje pruža i širenjem poslovanja preuzimanjem novih globalnih klijenata te akvizicijom sličnih kompanija u regijama srednje i jugoistočne Europe', priopćeno je iz kompanije.

Nakon izdavanja novih redovitih dionica M+ Grupa za proljeće 2019. godine planira uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu, što je jedno od prvih uvrštenja novih dionica na Zagrebačku burzu u zadnje četiri godine. U M+ Grupi inicijalnu javnu ponudu prepoznaju kao opciju koju rastuće kompanije u Hrvatskoj trebaju razmotriti kao kvalitetan iskorak u razvoju, a čime će istovremeno doprinijeti razvoju domaćeg tržišta kapitala.

M+ Grupa osnovana je u Hrvatskoj 2007. godine, sa sjedištem u Zagrebu i s godišnjim prihodom od preko 230 milijuna kuna. Osnovne djelatnosti kojima se M+ Grupa bavi su business process outsourcing (BPO) i customer relations management (CRM), a njene usluge informacijskih tehnologija i usluga upravljanja korisničkom komunikacijom i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u regiji jugoistočne Europe te velik broj klijenata iz zapadne Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Osim u Hrvatskoj, M+ Grupa posluje na tržištima Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najbolji pokazatelj rasta grupe je i to da je samo tijekom 2018. zaposlila preko 400 novih zaposlenika.

M+Grupu vodi mladi menadžerski tim s referencama iz vodećih međunarodnih kompanija. Predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe je Luka Orešković (27), diplomant Sveučilišta Harvard i partner u investicijskoj tvrtki Spitzberg Partners iz New Yorka, a menadžment vode CEO Ivan Posavec (29), također diplomant Sveučilišta Harvard s iskustvom rada za Boston Consulting Group, CFO Darko Horvat (39), koji je prethodno radio kao senior manager za Deloitte USA i Hrvatska te je završio Harvard Business School, Marko Dagelić (41), COO koji je prethodno radio kao direktor korisničke podrške u Hrvatskom Telekomu, te Tomislav Glavaš (29), direktor financija i kontrolinga s prethodnim iskustvom rada u Hrvatskom Telekomu i Deloitteu Hrvatska. U savjetodavnom odboru M+Grupe okupljeni su iskusni, globalno uspješni poduzetnici i lideri vodećih međunarodnih kompanija povezanih sa sektorom BPO/IT.

'Drago nam je da su institucionalni ulagači prepoznali M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za investiranje. Dobra je vijest da se ulaže u domaće privatne kompanije koje rastu, otvaraju nova radna mjesta u Hrvatskoj, izvoznici su te šire poslovanje izvan granica Hrvatske', rekao je Luka Orešković, predsjednik NO-a M+Grupe.