UOČI SUDSKE RASPRAVE

Komak prodao dionice Osječke pivovare

  • Autor: Kruno Kartus
  • Zadnja izmjena 16.09.2010 10:55
  • Objavljeno 16.09.2010 u 10:55
Komak OSJEČKA PIVOVARA

Komak OSJEČKA PIVOVARA

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder

Dosadašnji većinski vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak prodao je svoje dionice tvrtki Kasija, čiji je vlasnik izvjesni Andrej Kandera, navodno slovački državljanin. Jedini član uprave Kasije Komakova je supruga Ankica Komak, a sjedište tvrtke je na adresi u Jelisavcu, gdje Komak stanuje

Komak je za sebe zadržao samo jedan posto dionica, a većinski vlasnik postala je Kasija sa 89,44 posto vlasništva, podatak je iz registra Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

U upravi Pivovare danas nisu htjeli odgovarati na pitanja o iznenadnoj trgovini dionicama. Komakova tajnica u telefonskom razgovoru poručila nam je da je jedini stav uprave zasad ne davati izjave medijima.

Međutim, predsjednik Hrvatske udruge sindikata u Pivovari Željko Ančić drži da termin prodaje nije slučajan. 'Za 30. rujna zakazana je rasprava u sudskom postupku koji protiv Komaka vodi Hrvatski fond za privatizaciju zbog preispitivanja njegovog vlasničkog udjela, a on ga je sada naglo prodao', rekao je danas Ančić, uvjeren da je Komak namjerno trgovao dionicama uoči sudske rasprave na kojoj se treba utvrditi čije su uopće one vlasništvo.

Promjenom vlasničkog udjela iznenađen je i predsjednik radničkog vijeća Darko Andrašek koji se pita kako je trgovina dionicama uopće moguća kada se odvija sudski proces upravo zbog njihova stjecanja.

Radnici i Komak u stalnom su sukobu još od početka godine, kada je izbio štrajk zbog namjere uprave da otpusti 65 radnika i odugovlačenja s potpisivanjem kolektivnog ugovora. Proizvodnja je stajala desetak dana, a radnici ipak nisu otpušteni. Ljetos su otpuštena trojica, zbog čega je gotovo izbio novi štrajk, a kolektivni ugovor još je u magli.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi