komunalije

Klisović: Jedna od varijanti je i da Gradska plinara Opskrba otiđe u stečaj

25.05.2022 u 14:16

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović rekao je u srijedu vezano za probleme poslovanja Gradske plinare Zagreb Opskrba, kojoj je na jedan dan bio blokiran račun, da konačnog rješenja još nema, ali je jedna od varijanti da Opskrba otiđe u stečaj.

“Kao rješenja, bilo je tu nekoliko različitih varijanti. U medijima se spominjali i prodaja HEP-u, a jedna od varijanti je i da plinara Opsrba ode u stečaj, ako ne bude mogla poslovala kako treba”, rekao je Klisović na konferenciji za medije.

Izrazio je nadu da će se iznaći rješenje koje je najbolje za Gradsku plinaru Zagreb i za građane, ali istaknuo da konačna odluka o tome što napraviti s gradskom tvrtkom koja je zabilježila velike gubitke u poslovanju, još nema.

Najavio je i dnevni red sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, istaknuvši da će izvješće o izvršenju proračuna biti ponovna prilika da se analizira sadašnja vlast, ali i ona prethodna.

Zastupnici će raspravljati i o prijedlogu Odluke o komunalnom redu, kojom se uređuje postavljanje podzemnih i nadzemnih spremnika za otpad kao dio novog načina prikupljanja komunalnog otpada u Zagrebu.

Na dnevnom redu će se naći i tri pojedinačna prijedloga iz klubova SDP-a, Domovinskog pokreta i Zelene liste, te Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, u kojemu će klubovi tražiti informacije o spremnosti na provođenje te odluke, koja bi na snagu trebala stupiti 1. srpnja.